dimarts, 18 de novembre del 2008
Virtual és real
La realitat virtual és temptadora perquè ens proporciona una certa llibertat, ens dóna a escollir qui volem ser, com volem actuar, i quina aparença volem tenir dins d'aquest món imaginari això sempre és una aparença, on molta gent si amaga.
Quan ens fiquem en la pell d'un personatge d'aquests la realitat que estem vivint ja no és la que tenim com a normal, és un món totalment diferent, on i conviuen altres races i on passen una sèrie de fets diferents als del món real, que fan d'aquests móns més dinàmics i atractius (wow), cal dir que la majoria de móns són inventats completament, d'altres són autentiques projeccions del món real, on es fan accions quotidianes en un món imaginari (Sims)
S'han de tenir ven clars els paràmetres del que es real i del que no o es, quantes vegades s'ha pogut sentir per les noticies que una persona a actuat igual que el protagonista d'un joc i a matat algú. Aquesta gent creu que aquest món imaginari és el real, o directament no saben distingir-lo.
En definitiva crec que el que denominem virtual si que es pot considera real perquè si pot interactuar, perquè provoca una sèrie d'emocions i pel fet de que i podem interactuar.
dilluns, 10 de novembre del 2008
pg 40 doc 5
Idees principals :
No existeix una única perspectiva, sinó una unió de totes i no es pot menysprear-ne les que son en la teva opinió errònies.
Degut a que la realitat és múltiple i canviant, no tots podem estar d'acord , però si que podem trobar un punt de confluència.
Títol:
Existeix una única perspectiva?
Comparació :
La contraposició al model presentat per Ortega y Gasset seria el relativisme, que defensa que la perspectiva està lligada a cada època, cultura grup social, etc.
L’escepticisme en canvi considera que no es pot arribar a coneixements fiables, perquè mai hi ha una justificació per donar quelcom com a cert.
En el cas del pragmatisme es limita a identificar el que és cert com quelcom es útil.
pg 28 doc 10
Idees principals
En el fragment defineix quin és el concepte que té l'autor de la filosofia destaca el mètode analítico-lingüístic.
Vol aclarir el llenguatge els matisos de la filosofia
No vol ordenar el pensament sinó aclarir-lo
Títol
Coherència en el llenguatge
La filosofia en el meu entendre serveix per reflexionar sobre totes aquelles coses que ens preocupen, o ens provoquen un dubte, aclarir-los és un dels motius pels quals m’interessa la filosofia
El mètode defensat per Wittgenstein és l’analítico-lingüístic
No és utilitzat el coneixement per assolir un determinat saber, ens centren en l’anàlisi i l’aclariment del llenguatge emprat per parlar de filosofia
En canvi l’hermeneutica es centra en la interpretació del sentit del text, no en les paraules o expressions que conté, sinó en el que ens volen transmetre.
pg 30 doc 12
Qüestions
1 L’ésser humà es torna impassible davant els canvis, perquè es preocupa massa de si mateix.
2 No me trobat mai en la situació que parla el text, perquè crec que tot manca de sentit, no em preocupa com es va formar l’univers, perquè o veig molt llunyà, en tot cas em qüestionaria les actuacions de la gent en el present, d’acord que el present és el moment que puc veure.
3 Segons Zubiri el problema de la filosofia contemporània és que les preguntes que ens ofusquen ens fan oblidar la realitat, la formula intel·lectual és el problema de la filosofia contemporània